Pripremate se za novu turističku sezonu? Uz naše savjete spremno dočekajte svoje goste i ostvarite još bolje rezultate

Datum 31. ožujka 2021.
Podijeli

Iako pandemija novog koronavirusa nije gotova, mnogi čekaju predstojeću sezonu s puno više optimizma nego što je to bio slučaj 2020. Na razini države ulažu se veliki napori kako bismo spremno dočekali turiste ove sezone, bilo da se radi o cijepljenju turističkih djelatnika ili organiziranju prihvatnih punktova za testiranje. Tu je naravno i COVID putovnica koja puni novinske stupce već mjesecima. U svakom slučaju, pripreme su u punom jeku dok se iznajmljivači vjerojatno pitaju što oni sami mogu učiniti da bi ova sezona bila uspješnija.

1. Sigurnost i čistoća na prvom su mjestu

Čistoća je uvijek jedan od prioriteta u smještaju bilo koje vrste, ali složit ćete se, danas je bitnija no ikad prije. Objasnite gostima, i u oglasu i na obavijesti koju ćete izložiti unutar smještaja, kako brinete o njihovoj sigurnosti, nabrojite postupke dezinfekcije i čišćenja te ih uputite kome se trebaju obratiti ako imaju simptome ili trebaju obaviti testiranje na COVID. Isto tako, gosti će cijeniti i upute o mjestima na kojima je potrebno nositi zaštitnu masku. Za više detalja, proučite postupke i mjere koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo u veljači 2021.

2. Fleksibilna ponuda

Sad smo već svi naučili nositi se s ovim nepredvidljivim vremenom u kojemu živimo. Turistički sektor jedan je od pandemijom najpogođenijih sektora te se i sama turistička ponuda uvelike morala prilagoditi novonastalim okolnostima. Jedna od tih okolnosti upravo je nepredvidljivost – nažalost, nitko ne može predvidjeti kakva će biti epidemiološka slika u lipnju, hoće li određene države opet zatvoriti granice, kako će se postaviti prema ljudima koji odluče napustiti državu… Stoga je fleksibilna ponuda ključna – dakle, rezervacije uz mogućnost povoljnog otkazivanja.

3. Dodatna vrijednost

Nikome nije lako, pa tako ni turistima koji se odvaže na putovanje. Pokažite da vam je stalo, osigurajte im relevantne informacije na vrijeme, uključite važne brojeve telefona u e-mail s potvrdom rezervacije, uputite ih u sve što im je potrebno za ulazak u Hrvatsku. U konačnici, u smještaju im osigurajte sapun i dezinficijens, i, ako je moguće, jednokratne maske. Sigurni smo da će vaši gosti to posebno cijeniti.

U Molo Longu smo vrlo optimistični po pitanju predstojeće sezone u kojoj ćemo ponovno našim partnerima iznajmljivačima pomagati postići što bolje turističke rezultate. Ako i vi želite prepustiti najam svoje nekretnine stručnjacima, javite nam se na info@mololongo.com. Rado ćemo vam pomoći!

MOLO LONGO

Pročitajte još i ovo

Putovanje vlakom

Putovanje vlakom ponekad se čini kao nepotrebno duga gnjavaža, no ono nudi jedinstvene prednosti koje ga čine podjednako privlačnim,...

Pročitaj

PARKOVI PRIRODE HRVATSKE

Hrvatska je poznata po svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti, a uz nacionalne parkove, o kojima smo nedavno pisali, parkovi prirode...

Pročitaj

KUĆNI LJUBIMCI NA PUTOVANJU

Godišnji odmor s kućnim ljubimcem zahtijeva pažljivo planiranje i pripremu kako bi se osiguralo glatko i ugodno putovanje za...

Pročitaj