Politika kolačića i privatnost

Virtus upravljanje d.o.o. kao turistička agencija s brandom Molo Longo (dalje u tekstu: Molo Longo) se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika svoje web stranice. Molo Longo prikuplja samo one osobne podatke svojih klijenata koji su nužni za naše poslovanje i ispunjavanje naših obaveza, pri tome ih štiteći od svake neovlaštene ili nezakonite obrade. Svoje klijente obavještavamo o svrsi i načinu prikupljanja podataka te im uvijek omogućavamo izbor žele li da njihove podatke upotrebljavamo u marketinške svrhe ili da ih obrišemo. U tu svrhu agencija Molo Longo u svom poslovanju primjenjuje Opću uredbu o zaštiti podataka te Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Obrada podataka

Obrada podataka naših klijenata temelji sa našem legitimnom interesu da klijentima pružimo optimalne usluge i ostvarimo zadovoljavajuću produktivnost u suradnji s našim klijentima. Podatke od vas možemo zatražiti kada rezervirate smještaj putem naše web stranice, pretplatite se na newsletter, ispunjavate upitnik i u drugim, sličnim slučajevima, kada su nam vaši podaci potrebni radi ostvarenja svrhe prikupljanja i obrade podataka. U tim slučajevima, od vas možemo zatražiti podatke o vašem osobnom imenu, telefonskom broju, e-mail adresi i detaljima plaćanja.

Osobne i ostale naznačene podatke koje Molo Longo prikupi od svojih klijenata čuvati će u sigurnoj i zaštićenoj bazi podataka i ti podatci neće biti dostupni trećim stranama.

Vaša prava u obradi osobnih podataka

– pravo na privolu i povlačenje privole – ako se obrada podataka temelji na vašoj privoli, imate pravo u svakom trenutku povući prijavu dostavljanjem pisane obavijesti o povlačenju prijave na poštansku adresu agencije Molo Longo (Trpimirova 1A, 51 000 Rijeka) ili na e-mail adresu:

villas@mololongo.com

– pravo na pristup – pravo na informaciju obrađujemo li vaše osobne podatke, načinu obrade, mjestu gdje su pohranjeni i sl.

– pravo na brisanje – ako ste povukli prijavu ili ako vaši podatci više nisu potrebni za svrhu obrade radi koje su prikupljani.

Kolačići i njihova svrha

Ova web stranica koristi kolačiće i slične tehnologije kako bi osigurala da vam pružimo najbolju moguću uslugu. Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web-stranice koju posjetite. Kolačićima se obično spremaju Vaše postavke za web-stranicu, kao što su preferirani jezik korisničkog sučelja i sl. Klikom na „Prihvaćam“ pristajete na obradu vaših podataka. Kolačići se mogu koristiti kako bi se optimiziralo vaše korištenje našom web stranicom ili sačuvale postavke vaših pregleda. Kolačići nam pomažu i kako bismo vam olakšali postupak rezervacije smještaja i prilagodili web stranicu vašim potrebama.

Kako onemogućiti kolačiće

U postavkama vašeg preglednika regulirate hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu ili ne. Ako onemogućite kolačiće, onda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti ove web stranice. Ako na svome pregledniku niste isključili mogućnost prikupljanja kolačića, ova web stranica će ih automatski prikupljati. Način onemogućavanja kolačića i povlačenje suglasnosti za njihovo prikupljanje ovisi o svakom pojedinom pregledniku.

Vrste kolačića

– privremeni (nužni) – privremeni kolačići (engl. session cookies) uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput identifikacije prijavljenog korisnika, aktivni su za vrijeme trajanja sesije prilikom rezervacije smještaja i sl.

– izvedbeni – služe pružatelju usluge za praćenje i analizu korištenja web stranice. Molo Longo ove kolačiće koristi za izradu statistika o broju posjetitelja web stranice, načinu njezina korištenja, za praćenje aktivnosti putem newsletter-a i sl. Služe ostvarenju performansi koje se web stranicom žele postići, poboljšavaju funkcionalnost web stranice i time olakšavaju njezinim služenjem od strane korisnika. Ova vrsta kolačića se trajno sprema u memoriji računala korisnika i brišu se tek kad isteknu ili njihovim namjernim uklanjanjem sa hard diska.

– funkcionalni – služe spremanju podataka iz kojih proizlaze navike, afiniteti i način korištenja web stranicom od strane korisnika, poput jezika, lokacije, korisničkog imena i sl. Pomoću njih agencija Molo Longo personalizira korištenje web stranicom prema svakom pojedinom korisniku. Ova vrsta kolačića se trajno sprema u memoriji računala korisnika i brišu se tek kad isteknu ili njihovim namjernim uklanjanjem sa hard diska.

– marketing kolačići – služe u svrhu prikupljana podataka kako se korisnik općenito ponaša pri služenju internetom (surfanju) te ih agencija Molo Longo može koristiti za nuđenje relevantnih ponuda drugih oglašivača i radi ispunjavanja ugovornih obveza prema trećim stranama (npr. u slučaju najma vozila putem web stranice agencije Molo Longo za ispunjavanje njezine obveze prema rent a car poduzeću).

Google Analytics

Google Analytics je softwerski alat kompanije Google Inc. koji služi za praćenje i analiziranje prometa na web stranici. Za ostvarenje svojih funkcija Google Analytics koristi kolačiće koje smo prikupili prilikom vašeg posjeta našoj web stranici. Podatke koje tim putem Google prikupi koriste se isključivo u svrhu analize prometa na našoj web stranici i u svakom pogledu su zaštićeni od svake zlouporabe i nedozvoljenog dijeljenja. Želite li spriječiti uporabu vaših podataka od strane alata Google Analytics, to možete učiniti posredno, onemogućavanjem kolačića na našoj web stranici i njihovim brisanjem, i posredno, isključenjem opcije Google Analytics putem zasebnog kolačića koji će vam biti vidljiv prilikom korištenja naše web stranice.

Druge web stranice

Ova web stranica sadrži poveznice na druge web stranice. Imatelji tih web stranica samostalno i neovisno o agenciji Molo Longo obrađuju podatke svojih posjetitelja sukladno svojom pravilima obrade podataka. Sukladno navedenom, agencija Molo Longo neće se smatrati odgovornom za podatke koje prikupljaju i koriste te web stranice.

Kontakt

Sva pitanja vezana za zaštitu vaše privatnosti i korištenje vaših podataka možete uputiti na e-mail adresu villas@mololongo.com ili poštom na adresu Trpimirova 1A, 51 000 Rijeka.