Plaže za pse u Istri i na Kvarneru

Datum 1. ožujka 2023.
Podijeli

Odavno je poznato da je pas čovjekov najbolji prijatelj, štoviše, kućne ljubimce smatramo članovima najuže obitelji, a tko ne bi želio na odmor povesti svoju obitelj i svog najboljeg prijatelja u jednom? Međutim, kada se odlučujete za odmor s kućnim ljubimcem, posebice sa psom, potrebno je voditi brigu o mnoštvu stvari. Prije svega treba organizirati prijevoz – ako ne putujete osobnim automobilom, treba voditi računa da prijevozno sredstvo koje odaberete prima životinje. Izuzev autobusa, većina drugih prijevoznih sredstava u pravilu prima kućne ljubimce, ali prema različitim pravilima, koja treba imati na umu prilikom organizacije putovanja. Također, treba voditi računa da smještaj koji odaberete dopušta boravak kućnih ljubimca. Na sreću, takvog je smještaja sve više i danas je u pravilu lako naći hotel ili apartman za sve članove obitelji, neovisno o njihovom broju nogu.

A kada napokon dođete na svoju destinaciju i smjestite se u sobi ili apartmanu, poželite sa svojim najboljim prijateljem podijeliti i ono najljepše što hrvatska obala može ponuditi, a to su sunce i more. Međutim, tu ipak valja imati na umu da boravak pasa nije dozvoljen na svim plažama. Na mnogim uređenim plažama psima je pristup zabranjen, što je u pravilu i istaknuto znakom. Zbog toga mnogi vlasnici pasa odabiru neuređene, divlje plaže. One su u pravilu malo udaljenije i nepristupačnije od uređenih plaža, ali su zato odmaknute od gužve i vreve i, što je važnije, na njima se psi smiju kupati.

Međutim, u posljednje je vrijeme sve više uređenih plaža koje primaju cijelu obitelj, pa tako i pse, a Istra i Kvarner vjerojatno prednjače u tom pogledu.

 

Plaža Podvorska u Crikvenici vjerojatno je najbolja plaža za pse u Hrvatskoj, jer osim što je potpuno pristupačna i uređena, ova plaža ima i beach bar za pse. Toliko je poznata da su o njoj pisali i svjetski mediji.

Posjetite li Novi Vinodolski, vaši se psi mogu kupati i u Maloj dragi. Riječ je o uvali koja je malo udaljenija od grada, ali se do nje može prošetati ili pak doći automobilom. Plaža ima i ugostiteljsku ponudu te je pogodna za cjelodnevni boravak.

Krk ima brojne plaže koje primaju pse, zbog čega je taj otok prava pet-friendly destinacija. Tu je Vela plaža u Baškoj, koja ima odvojeni dio za kupače s ljubimcima. U okolici Malinske možete pak posjetiti Ribarsko selo ili pak plažu Uhlić, do koje možete doći pješke ili turističkim vlakićem. Tu je i neizostavni Kijac u blizini Njivica, koji je među najpopularnijim psećim plažama na Krku. Valja spomenuti i plaže Tiha (Šilo), Redagara (grad Krk), Mala Javna (Vrbnik)…

U Rijeci se vaš pas može okupati na Brajdici ili pak na Kantridi, psećoj plaži smještenoj tik do nogometnog stadiona.

Ni Opatija ne zaostaje s mogućnostima za pseće kupanje i sunčanje. Vaš će ljubimac uživati na plaži Punta kolova, do koje se dolazi sa šetališta Lungomare.

Pula broji čak devet plaža za pse: Galebove stijene, svjetionik na Verudeli, Punta Verudela, Štinjanska vala, Hidrobaza, Valovine, Valkane, Saccorgiana, autokamp Stoja.

I manja mjesta u Istri brinu za svoje četveronožne prijatelje. Tako npr. mjesto Peroj ima plažu Portić koja je potpuno opremljena za cjelodnevni boravak pasa i ljudi.

 

Ovo su samo neke od plaža u Istri i na Kvarneru koje možete posjetiti sa svojim psom, a najbolji smještaj za svoju obitelj, njezine i dvonožne i četveronožne članove, potražite na stranicama agencije Molo Longo.

MOLO LONGO

Pročitajte još i ovo

Putovanje vlakom

Putovanje vlakom ponekad se čini kao nepotrebno duga gnjavaža, no ono nudi jedinstvene prednosti koje ga čine podjednako privlačnim,...

Pročitaj

PARKOVI PRIRODE HRVATSKE

Hrvatska je poznata po svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti, a uz nacionalne parkove, o kojima smo nedavno pisali, parkovi prirode...

Pročitaj

KUĆNI LJUBIMCI NA PUTOVANJU

Godišnji odmor s kućnim ljubimcem zahtijeva pažljivo planiranje i pripremu kako bi se osiguralo glatko i ugodno putovanje za...

Pročitaj