Opatija za zaljubljene

Datum 7. veljače 2024.
Podijeli

Opatija je očaravajuća destinacija koja nudi savršen spoj prirodne ljepote, romantičnog ambijenta, kulturnog bogatstva i ugostiteljske tradicije, što je čini idealnim izborom za parove koji žele proslaviti nadolazeće Valentinovo bijegom od svakodnevice. Sa svojim zadivljujućim krajolikom i šarmantnom povijesnom arhitekturom Opatija nudi savršenu scenografiju za romantični bijeg. U nastavku donosimo neke od razloga zašto bi upravo Opatija vama i vašoj boljoj polovici mogla biti savršena destinacija za Valentinovo!

KRAJOLIK
Kao i ostatak hrvatske obale, i Opatija je poznata po svom krajoliku koji oduzima dah, a karakteriziraju ga slikoviti pogledi na Jadransko more, bujno zelenilo i dobro održavani parkovi. Parovi mogu uživati u laganim šetnjama Lungomareom, slikovitim šetalištem uz more koje se proteže od Voloskog do Lovrana prolazeći kroz Opatiju, i s kojeg se pruža panoramski pogled na rivijeru. Opatijski krajolici nude spokojnu i romantičnu atmosferu, stvarajući tako savršeno okruženje za intimne trenutke.

ARHITEKTURA
Opatija se može pohvaliti elegantnom arhitekturom koja pridonosi njegovom romantičnom šarmu. Ovaj je grad bio popularno odredište europske aristokracije u 19. stoljeću, a ostaci tog doba mogu se vidjeti u prekrasno očuvanim vilama i velebnim hotelima. Kultni kip Djevojke s galebom, smješten na rivi, simbol je Opatije i daje dašak romantične privlačnosti gradskom pejzažu.

KULINARSKI UŽITCI
Hrvatska kuhinja nadaleko je poznata, a Opatija nije iznimka. Grad se može pohvaliti raznolikom kulinarskom scenom s restoranima koji poslužuju ukusne plodove mora, mediteranska jela i lokalne specijalitete. Parovi se mogu prepustiti romantičnim večerama u restoranima na obali, uživajući istovremeno u ukusnoj kuhinji i u prekrasnim pogledima na zalazak sunca nad Jadranskim morem.

WELLNESS I SPA
Kako smo već naveli, Opatiju je od 19. stoljeća često posjećivala europska aristokracija, a sve zahvaljujući carici Sissi, koja je – potvrđeno je – u Opatiji provela Valentinovo 1886. godine. Nakon posjeta carice Opatija je postala popularno odredište najbogatijih, koji su se ovamo dolazili opustiti. A valja istaknuti i da je, zahvaljujući svojoj prirodi i ljekovitom morskom zraku, Opatija bila poznata i kao lječilište. Tradiciju opuštanja i liječenja duha i tijela Opatija njeguje i danas, ona je dom wellness i spa sadržaja svjetske klase, stoga je savršena destinacija za parove koji se žele opustiti i pomladiti. Mnogi hoteli nude spa pakete koji uključuju masaže za parove, jacuzzi i druge tretmane koji omogućuju opuštanje i intimne trenutke. Mirno okruženje, zajedno s terapeutskim blagodatima spa iskustava, čini Opatiju idealnim odredištem za parove željne opuštanja i romantike.

LJUBAV JE U ZRAKU
Osim romantičnih šetnji, večera i masaža, Opatija nudi i niz drugih romantičnih aktivnosti u kojima parovi mogu uživati zajedno. Od vožnje brodom duž obale do istraživanja Parka prirode Učka, postoji mnogo mogućnosti za parove da stvore trajna sjećanja. A valja istaknuti i da Opatija kao grad ima poseban odnos prema zaljubljenima. Naime, Opatija je svoju turističku povijest započela upravo zahvaljujući zaljubljenom muškarcu, koji je svojoj voljenoj supruzi u čast dao sagraditi Villu Angiolinu, nakon čega su i drugi počeli graditi vile i ljetnikovce i tako stvorili današnje vizure i identitet grada. Upravo zato Opatija za Valentinovo ima posebne ukrase i aktivnosti, a ugostitelji posebnu ponudu za zaljubljene.

A odlučite li se za Dan zaljubljenih otići na romantični bijeg u Opatiju, pobrinite se da vi i vaša bolja polovica uživate i u najudobnijem smještaju, koji možete pronaći na stranicama agencije Molo Longo.

MOLO LONGO

Pročitajte još i ovo

Putovanje vlakom

Putovanje vlakom ponekad se čini kao nepotrebno duga gnjavaža, no ono nudi jedinstvene prednosti koje ga čine podjednako privlačnim,...

Pročitaj

PARKOVI PRIRODE HRVATSKE

Hrvatska je poznata po svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti, a uz nacionalne parkove, o kojima smo nedavno pisali, parkovi prirode...

Pročitaj

KUĆNI LJUBIMCI NA PUTOVANJU

Godišnji odmor s kućnim ljubimcem zahtijeva pažljivo planiranje i pripremu kako bi se osiguralo glatko i ugodno putovanje za...

Pročitaj