Njega kože na zimskom putovanju

Datum 11. siječnja 2024.
Podijeli

Svi znamo da na ljetnom odmoru treba posebno pripaziti na zdravlje kože i zaštititi ju od UV zraka dok se sunčamo uz more, no počesto zaboravimo da o koži treba brinuti cijele godine, pa tako i na odmoru na koji se uputimo zimi. Briga o koži tijekom zimskih dana je ključna jer hladnoća može isušiti kožu i oštetiti je, pa čak i ako je riječ o samo nekoliko dana odmora. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da održite zdravu i sjajnu kožu tijekom zimskog odmora, posebno ako putujete u hladnije, sjeverne i planinske predjele.

Hidratacija na prvom mjestu
Jedan od najvažnijih aspekata zimske njege kože jest održavanje hidratacije. Hladno vrijeme i grijanje u zatvorenom prostoru mogu vašu kožu lišiti vlage, što dovodi do suhoće i iritacije. Pijte puno vode i koristite hidratantnu kremu za zadržavanje vlage na koži. Uputite li se u posebno hladna područja, odlučite se za jaču, dodatno omekšavajuću hidratantnu kremu. Potražite sastojke poput hijaluronske kiseline, glicerina i shea maslaca kako biste pružili intenzivnu hidrataciju i stvorili zaštitnu barijeru protiv oštrih atmosferskih uvjeta.

Recite ne alkoholu
Proizvodi za njegu kože na bazi alkohola mogu isušivati kožu, stoga je preporučljivo izbjegavati njihovu upotrebu tijekom zime. Odlučite se za alternative bez alkohola, posebno kada birate preparate za čišćenje lica. Isto se odnosi i na konzumaciju alkohola. Iako ste na odmoru, pobrinite se da ne konzumirate prekomjerne količine alkohola – koža će vam biti zahvalna.

Ne zaboravite kremu za sunčanje
UV zrake mogu oštetiti vašu kožu čak i zimi. Snijeg može reflektirati sunčevu svjetlost, pojačavajući njen učinak. Nanesite kremu za sunčanje s SPF-om od 30 naviše na sva izložena područja, uključujući lice, vrat i ruke. Ponovno nanesite svaka dva sata, osobito ako se bavite aktivnostima na otvorenom.

Zaštitite usne
Usne su posebno sklone isušivanju i pucanju po hladnom vremenu. Koristite balzam za usne od primjerice pčelinjeg voska ili shea maslaca. Izbjegavajte lizanje usana jer slina može pogoršati suhoću. Razmislite o nošenju šala koji vam pokriva usta kako biste se zaštitili od jakih vjetrova.

Zaštitite ruke
Ruke su često izložene oštrim zimskim uvjetima, što dovodi do suhoće i pucanja kože na rukama. Hranjivu kremu za ruke držite u torbi i redovito je nanosite. Obavezno nosite rukavice kako biste zaštitili ruke od hladnog vjetra i niskih temperatura.

Budite na toplom, ali ne na pretoplom
Iako je primamljivo poslije čitavog dana zimskih aktivnosti ili istraživanja grada opustiti se uz dug vrući tuš, imajte na umu vruća voda uklanja prirodna ulja s vaše kože i isušuje ju. Odlučite se za kraće tuširanje mlakom vodom kako biste spriječili pretjerano isušivanje.

Budite dosljedni
Dosljednost je ključna u njezi kože, stoga je ključno da se čak i na kraćem odmoru držite svoje redovne rutine brige o koži.

Dovoljno spavajte
Vaša se koža pomlađuje i obnavlja tijekom sna. Sjetite se da ste na odmoru i pobrinite se da svake noći dovoljno spavate kako biste i sebi i svojoj koži omogućili oporavak od stresa.

A najudobniji krevet za miran san i oporavak kože na zimskom odmoru potražite na stranicama agencije Molo Longo.

MOLO LONGO

Pročitajte još i ovo

Putovanje vlakom

Putovanje vlakom ponekad se čini kao nepotrebno duga gnjavaža, no ono nudi jedinstvene prednosti koje ga čine podjednako privlačnim,...

Pročitaj

PARKOVI PRIRODE HRVATSKE

Hrvatska je poznata po svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti, a uz nacionalne parkove, o kojima smo nedavno pisali, parkovi prirode...

Pročitaj

KUĆNI LJUBIMCI NA PUTOVANJU

Godišnji odmor s kućnim ljubimcem zahtijeva pažljivo planiranje i pripremu kako bi se osiguralo glatko i ugodno putovanje za...

Pročitaj