Najbolje proljetne destinacije u Hrvatskoj

Datum 29. travnja 2021.
Podijeli

Poznato je da se Hrvatska može pohvaliti bogatstvom i raznolikošću prirodnih krajolika i šarenilom jedinstvenih mjestašca i gradića. Međutim, često su u prvom planu priobalna mjesta i njihova ljetna ponuda. Ovog proljeća pozivamo vas da proširite vidike i osvježite se na nekoj novoj destinaciji. A kako bismo vam olakšali (ili otežali) izbor, donosimo pregled naših favorita:

 

ŠUMOVITI GORSKI KOTAR

Gdje bolje iskusiti buđenje prirode nego u Gorskom kotaru. Znanstveno je dokazano da boravak u prirodi nosi brojne blagodati za fizičko, ali i psihičko zdravlje, a guste šume i svjež zrak pružaju vam upravo savršenu dozu mira za kvalitetno opuštanje. A ako se zaželite malo aktivnijeg odmora, na raspolaganju su vam brojni jedinstveni i zaštićeni prirodni biseri: NP Risnjak, strogi rezervati Bijele stijene i Samarske stijene, park-šume Japlenški vrh i Golubinjak, a svakako bismo istaknuli špilju Lokvarku, jednu od najljepših hrvatskih krških špilja.

 

MAGIČNA ISTRA

Čistoća, svježina, mir, zelenilo – sve su to asocijacije na odmor u srcu Istre. Osim što nudi pregršti mogućnosti za poludnevne i jednodnevne izlete, za Istru se s razlogom kaže da je magična. Zelene oaze kao stvorene za ljubitelje aktivnog odmora, slikoviti gradići u unutrašnjosti koji su melem za oči i dušu, i nezaobilazna kulturna ponuda čine ovaj poluotok savršenim izborom za proljeće u Hrvatskoj.

 

VELIČANSTVENA PLITVIČKA JEZERA

Nacionalni park Plitvička jezera bez sumnje je jedno od najatraktivnijih mjesta u Hrvatskoj. Međutim, ona nude puno više od veličanstvene prirode – vožnja čamcem po jezeru Kozjak, jahanje, masaže, posjet Baraćevim špiljama, gastronomske delicije – samo su dio posebnosti ponude parka. Izbjegnite ljetne gužve, iskoristite nerijetke early bird popuste i prepustite se uživanciji – tijelo i um bit će vam zahvalni.

 

DINAMIČNA RIJEKA I KVARNER

Više o ponudi u Rijeci pisali smo i ranije, a ovaj poznati lučki grad nudi sve prednosti dinamičnog urbanog središta, dok je istovremeno savršeno pozicioniran nadomak brojnih kvarnerskih izletišta, tako da vam je zabava garantirana. U Rijeci će nešto za sebe pronaći doista svi. A kada istražite Rijeku uzduž i poprijeko, vrijeme je da upoznate na njenu okolicu, odnosno Kvarner. Osim izleta na okolne otoke (Krk, Cres, Lošinj, Rab), najtoplije preporučujemo neku od biciklističkih tura.

 

Ako i dalje niste sigurni gdje i kako provesti proljeće u Hrvatskoj, naš tim uvijek će vas rado savjetovati!

MOLO LONGO

Pročitajte još i ovo

Putovanje vlakom

Putovanje vlakom ponekad se čini kao nepotrebno duga gnjavaža, no ono nudi jedinstvene prednosti koje ga čine podjednako privlačnim,...

Pročitaj

PARKOVI PRIRODE HRVATSKE

Hrvatska je poznata po svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti, a uz nacionalne parkove, o kojima smo nedavno pisali, parkovi prirode...

Pročitaj

KUĆNI LJUBIMCI NA PUTOVANJU

Godišnji odmor s kućnim ljubimcem zahtijeva pažljivo planiranje i pripremu kako bi se osiguralo glatko i ugodno putovanje za...

Pročitaj