Kako provesti kišni dan na Kvarneru?

Datum 10. kolovoza 2023.
Podijeli

Konačno je došao taj dugo iščekivani godišnji odmor, sve što planirate jest ležati na plaži i uživati u moru i suncu, ali avaj! Vremenska prognoza pokvarila vam je planove. Ne očajavajte! Kišni dan na Kvarneru može biti jednako ugodan i nezaboravan kao i svaki sunčan dan. Kvarner je regija koja je, osim po prekrasnoj obali, poznata i po šarmantnim gradovima i bogatoj kulturnoj baštini. Kada vam vrijeme nije naklonjeno, i dalje postoji mnogo uzbudljivih i privlačnih aktivnosti koje će vas zabaviti. U ovom ćemo vodiču istražiti neke mogućnosti kako najbolje iskoristiti kišni dan na Kvarneru.

 

Posjetite muzeje i galerije: Kvarner ima mnoštvo muzeja i umjetničkih galerija u kojima možete uroniti u povijest, kulturu i umjetnost regije. U Rijeci Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja nudi fascinantne izložbe o pomorskoj povijesti ovog područja, a ljeti nudi i raznovrstan program. Muzej moderne i suvremene umjetnosti prikazuje raznoliku zbirku suvremenih umjetničkih djela iz regije ali i svijeta. U Opatiji možete istražiti Hrvatski muzej turizma i upoznati se s razvojem turizma duž jadranske obale. Ove izložbe u zatvorenom pružaju pogled u prošlost i kulturu regije, stoga bi se morale naći na kišnom popisu.

 

Istražite povijesna mjesta: Kvarner je prožet poviješću, a mnoga povijesna mjesta i znamenitosti mogu se istraživati ​​u zatvorenom prostoru. Posjetite stare crkve, samostane i palače, kao što su katedrala sv. Vida u Rijeci, crkva navještenja Blažene Djevice Marije ili franjevački samostan navještenja Marijina na Košljunu. Ove građevine često imaju impresivne arhitektonske detalje i fascinantne povijesne priče, a nerijetko čuvaju i dokumente i spomenike ispisane na glagoljici koji svjedoče o bogatoj i vrlo zanimljivoj povijesti jezika na ovim prostorima.

 

Posjetite lokalna događanja: Kvarner je turistička regija, stoga je ljeti prepun mnoštva sadržaja, prije svega kulturnih, koji se održavaju čak i po kiši. Provjerite lokalni kalendar događaja te pogledajte kazališnu predstavu, glazbeni ili plesni nastup koji se možda održavaju u obližnjim gradovima.

 

Otkrijte atrakcije u zatvorenom prostoru: Na kišni dan razmislite o istraživanju brojnih atrakcija u zatvorenom prostoru razasutih diljem regije. U Crikvenici se, primjerice, nalazi akvarij koji sadrži široku lepezu morskog života i savršen je za obiteljske izlete.

 

Kušajte domaću kuhinju: Kišni dani savršena su prilika za uživanje u bogatim okusima hrvatske kuhinje. Zaputite se u tradicionalnu konobu ili restoran i kušajte domaće specijalitete poput plodova mora sa žara, svježe jadranske ribe, crnog rižota ili poznate šurlice. Uparite svoj obrok s nekim autohtonim vinom ili rakijom za istinski autentičan doživljaj.

 

Kušajte lokalna vina: Hrvatska se može pohvaliti dugom tradicijom proizvodnje vina, a Kvarner tu nije iznimka, štoviše, ova je regija nadaleko poznata po svojim vinima, od kojih su neka i autohtona. Provedite kišni dan istražujući lokalne vinarije i vinograde i prepustite se degustacijama vina. Ovo je izvrsna prilika za kušanje raznih vina i upoznavanje procesa proizvodnje vina od lokalnih stručnjaka.

 

Počastite se samonjegom: Priuštite si dan opuštanja i pomlađivanja posjetom jednom od luksuznih lječilišta ili wellness centara na Kvarneru. Također, i mnogi hoteli i odmarališta u Opatiji i drugim obalnim gradovima nude izvrsne spa sadržaje, uključujući saune, parne sobe, masaže i terapeutske tretmane. Prepustite se spa danu da se opustite, ugodite sebi i pobjegnete od kiše vani.

 

A ako na kišni dan ne volite nikamo ići, pobrinite se da je vaš kvarnerski dom udoban i potpuno opremljen za cjelodnevni boravak u zatvorenom, stoga pogledajte ponudu agencije Molo Longo i pronađite svoj savršeni smještaj.

 

MOLO LONGO

Pročitajte još i ovo

Biciklističke ture po Istri – 2. dio

Bicikl je vjerojatno savršeno prijevozno sredstvo: ne zahtijeva savršenu fizičku spremu vozača, a svejedno održava kondiciju, dok istovremeno, za...

Pročitaj

Neobični specijaliteti Gorskog kotara

Gorski kotar planinska je regija Hrvatske poznata po svojoj očaravajućoj prirodi i zimskim sportovima, ali i posebnim specijalitetima. Tu...

Pročitaj

Poznate glazbenice Istrijanke

Istra, hrvatska regija smještena na raskrižju mediteranskih kultura, iznjedrila je brojne izuzetne žene koje su dale značajan doprinos u...

Pročitaj