Kako preživjeti duge letove – 9 ključnih savjeta

Datum 14. srpnja 2021.
Podijeli

Duga putovanja obično su uzbudljiva jer znače da idemo na daleko mjesto, ali isto tako znaju biti naporna. Kako biste spremni krenuli na dugi let avionom, Molo Longo vam donosi 9 ključnih savjeta:

 

  1. Odaberite sjedalo uz prolaz

Iako se možda veselite pogledu iz zraka, vjerujte nam, na dugom letu pogled u jedno te iste oblake brzo dosadi, a imate manje mjesta za rastegnut noge. Također, na svakom iole dužem letu zasigurno ćete htjeti protegnuti noge ili barem prošetati do WC-a – u tom slučaju bit će vam lakše ako ne morate buditi susjeda koji je upravo zadrijemao. Većina aviokompanija danas nudi mogućnost odabira sjedala – iskoristite ju.

 

  1. Ponesite šal ili maramu

Čak i ako putujete usred ljeta, u zraku temperature nisu visoke, a u kabini se obično temperatura kreće između 23 i 25 stupnjeva. Međutim, kada dugo sjedite, to vam može postati prehladno, stoga je dobro uvijek imati sa sobom tanki sloj tkanine koji možete prebaciti preko sebe.

 

  1. Odjenite se udobno

U avionu se svi osjećamo pomalo posebno – poslužuju nas, sve je prilično formalno, osoblje aviona nam je na usluzi. No, taj formalni ugođaj nemojte prenijeti u prevelikoj mjeri na svoju odjeću – ipak ćete u tome sjediti nekoliko sati ?

 

  1. Ponesite powerbank

Dugi letovi često podrazumijevaju i presjedanje koje može potrajati satima. Kako se ne biste morali gurati za mjesto kod slobodne utičnice, predlažemo da uložite u powerbank s kojim ćete biti sigurni da vam usred leta neće ponestati baterije.

 

  1. Spakirajte knjigu

Ako niste poslušali savjet broj 4 i mobitel ili tablet vam se ugasio nasred oceana, alternativno rješenje je dobra stara knjiga. Ponesite neku laganih korica i uronite u svijet mašte – osim što će vam mozak i duša biti zahvalni, djelovat ćete sofisticirano u očima drugih putnika ?

 

  1. Vlastite slušalice

Aviokompanije često dijele slušalice, ali nerijetko imaju posebne priključke i kvaliteta zvuka im je loša. Avioni znaju biti dosta bučna mjesta – nervozna djeca, uzbuđena mladež, prijateljice koje se dugo nisu vidjele… Stoga je preporučljivo imati pri ruci sredstvo koje će vas barem na neko vrijeme isključiti iz svega toga i omogućiti vam malo mira i odmora.

 

  1. Što manje šminke

Ne želite se satima saftati pod debelim slojem šminke, koja će se ionako razmazati nakon nekog vremena. Umjesto toga, predlažemo dobru hidratacijsku kremu kako vam avionski zrak ne bi isušio lice i ruke.

 

  1. Vodica za ispiranje usta

Ako je vaš let duži od nekoliko sati, vrlo je vjerojatno da ćete od aviokompanije dobiti neseser s osnovnim potrepštinama kao što su četkica i pasta za zube. Međutim, možda će vam biti korisno i praktično isprati usta vodicom. Dostupne su u malim putnim bočicama, tako da neće zauzeti puno mjesta, a mogu biti spas u kritičnom trenutku.

 

  1. Prošećite

Vrlo je važno prošetati se svakih sat-dva. Na taj ćete način spriječiti bol u nogama, vratu i leđima, a sigurni smo i da ćete se osjećati bolje jednom kada se iskrcate iz aviona.

MOLO LONGO

Pročitajte još i ovo

5 najboljih zabavnih parkova u Hrvatskoj

U posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj se otvorio velik broj zabavnih parkova. Iako su naši zabavni parkovi dosta dobro...

Pročitaj

Kako dizajnirati savršen apartman u kontinentalnoj Hrvatskoj

Zasigurno najposjećeniji dio naše zemlje je Jadranska obala, no hrvatska unutrašnjost također se nastavlja razvijati u turističkom pogledu. Veliki...

Pročitaj

5 savjeta za produženje sezone

Dolaskom rujna i jeseni, broj turista znatno se smanjuje. Izazov s kojim se većina iznajmljivača susreće jest kako produžiti...

Pročitaj