Festival čokolade, kraljice slatkog

Datum 7. studenoga 2023.
Podijeli

Festivali čokolade popularni su u cijelom svijetu, a ni Opatija tu nije iznimka. Naime, od 10. do 12. studenog ovaj biser Kvarnera organizira 17. po redu Festival čokolade, koji na najbolji mogući način slavi ovu kraljicu slatkog! Uz raznolik program koji uključuje predstavljanje ponajboljih lokalnih i međunarodnih čokolatijera, degustacije, radionice, umjetničke prikaze i kulturne aktivnosti, Festival nudi za svakoga ponešto. Izvrsna je to prilika da utažite želju za čokoladom, naučite nešto više o umijeću izrade čokolade i uživate u prekrasnom ambijentu Opatije.

Lokacija
Glavnina se programa održava u Centru Gervais, koji je već stoljećima nezaobilazna točka u kulturnom životu Opatije. Međutim, baš kao i čokolada, i festivalski program bit će sveprisutan jer su se u njega uključili brojni hoteli, restorani, barovi i drugi ugostiteljski objekti. Ne ograničite se samo na jednu lokaciju, obiđite ih više i doživite čokoladu svim osjetilima!

Proizvođači čokolade
Središnji dio i jedan od vrhunaca svakog festivala čokolade jest prilika za degustaciju i kupnju širokog spektra čokoladnih proizvoda od lokalnih i međunarodnih proizvođača. Možete očekivati da ćete pronaći čokoladu u raznim oblicima, od čokoladnih pločica, prutića i pralina do inovativnih čokoladnih kreacija. Neki izlagači, pogotovo lokalni, ponudit će jedinstvene i egzotične okuse koje nećete pronaći drugdje, primjerice – zašto ne? – čokoladu s tartufima. Ovaj je dio festivala nezaobilazan nađete li se tog vikenda u Opatiji.

Prezentacije, koncerti, radionice…
Osim štandova za degustaciju i kupnju čokoladnih proizvoda, Festival čokolade donosi i brojne druge sadržaje koji će vam približiti kraljicu slatkoga. Primjerice, moći ćete se upoznati s procesom proizvodnje čokolade, okušati se u izradi čokolade ili pak izraditi skulpturu, sliku ili haljinu od čokolade. Tu su i neizostavni popratni koncerti svakog dana festivala, a moći ćete i posjetiti modnu reviju s čokoladnim haljinama i modnim detaljima. Tko bi rekao da je čokolada toliko zabavna?

Gastro program
Gastro Choco zaseban je dio festivala koji okuplja ugostiteljske objekte – hotele, restorane, barove… – koji će za ovu priliku prilagoditi, točnije “učokoladiti” svoju gastro ponudu. Osim neizostavnih čokoladnih deserata, moći ćete kušati čokoladne koktele, čokoladne pizze, bifteke, tjesteninu ili salatu s čokoladom… A da doživljaj bude potpun, osim u čokoladi, moći ćete uživati i u popratnim glazbenim nastupima. Ipak, imajte na umu da su mjesta u ugostiteljskim objektima ograničena, stoga je preporučljivo unaprijed rezervirati svoje mjesto i osigurati si neometan užitak u ovoj gastro čaroliji.

Spa program
Opatija je već stoljećima poznata kao lječilište i mjesto za odmor duše i tijela, a Festival čokolade tu tradiciju nastavlja. Choco spa dio je programa koji okuplja hotele i wellness centre koji će posjetiteljima ponuditi masaže toplom čokoladom, kakaovim maslacem ili čokoladnim uljem, koristeći sve blagodati koje spoj masaže i čokolade imaju na kožu. Rezervirajte termin za masažu i, nakon obilaska štandova s čokoladom i popratnog sadržaja, opustite se uz miris i nježan dodir čokolade.

A planirate li posjetiti Festival čokolade u Opatiji, tu slatku proslavu jedne od svima omiljenih slastica, bitno je unaprijed razmisliti o smještaju i organizaciji putovanja. Obavezno rezervirajte smještaj na vrijeme, a najbolji smještaj pronađite na stranicama agencije Molo Longo.

MOLO LONGO

Pročitajte još i ovo

Putovanje vlakom

Putovanje vlakom ponekad se čini kao nepotrebno duga gnjavaža, no ono nudi jedinstvene prednosti koje ga čine podjednako privlačnim,...

Pročitaj

PARKOVI PRIRODE HRVATSKE

Hrvatska je poznata po svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti, a uz nacionalne parkove, o kojima smo nedavno pisali, parkovi prirode...

Pročitaj

KUĆNI LJUBIMCI NA PUTOVANJU

Godišnji odmor s kućnim ljubimcem zahtijeva pažljivo planiranje i pripremu kako bi se osiguralo glatko i ugodno putovanje za...

Pročitaj