Crikvenica – jednodnevni izlet ili obiteljsko ljetovanje?

Datum 7. srpnja 2023.
Podijeli

Sa svojim prekrasnim plažama, pitoresknom okolicom i živahnom atmosferom, Crikvenica ima ponešto za svakoga. Idealno je odredište za jednodnevni ili vikend posjet, ali i za dulji obiteljski odmor.

Prije svega, Crikvenica je izrazito prometno dostupna. Od Zagreba je udaljena otprilike dva sata vožnje, što ju čini pogodnom za brz i lagan bijeg iz glavnog grada, a lako je dostupna i većini drugih stanovnika unutrašnje Hrvatske željnih morskoga osvježenja. Upravo zbog blizine kontinentalnom dijelu zemlje te izvrsne cestovne povezanosti vrlo je popularna destinacija, zbog čega su dostupne i brojne autobusne linije do nje. A dolazite li osobnim automobilom, možete se opustiti – grad i čitava rivijera imaju dovoljno parkirališta. Bilo da se odlučite voziti ili koristiti javni prijevoz, doći do Crikvenice relativno je jednostavno, što osigurava put i odmor bez muke. Sve ju to čini idealnom destinacijom za jednodnevni izlet ili vikend, ali i za odmor s malom djecom, koja teže podnose duga putovanja.

Jedna od glavnih atrakcija Crikvenice prekrasne su plaže. Grad je poznat po kristalno čistom moru i uređenim plažama koje nude nešto za svakoga: bilo da tražite opuštajući dan na plaži i odmor od svakodnevnog stresa, ili vas zanimaju morske aktivnosti kao što su ronjenje ili jedrenje, ili pak tražite sigurno i privlačno okruženje za dječju igru i kupanje, Crikvenica je mjesto za vas. Plaže su također bogate sadržajima kao što su kafići i restorani, što osigurava ugodno i opušteno iskustvo.

A budući da se zbog svojeg položaja i prirodnih ljepota lako i brzo razvila u turističko središte, Crikvenica nudi i veliko bogatstvo smještaja – od privatnih apartmana za jednu noć do hotela koji pružaju sadržaje za djecu i usluge čuvanja djece. Osim smještaja, Crikvenica obiluje i drugim ugostiteljskim objektima, raznovrsnim kafićima i restoranima, zbog čega se ne morate opterećivati planiranjem svakog trenutka odmora i svakog obroka. Također, restoranska ponuda ima ponešto za sve goste pa u Crikvenici možete uživati u fine diningu ili pak potražiti restoran s jelovnicima prilagođenima djeci.

Također, kao turističko središte Crikvenica je razvijala različite grane turizma, ne samo “morski turizam”. Između ostalog, ovaj dragulj Kvarnera njeguje wellness turizam. Bilo da se radi o opuštajućoj masaži ili tretmanu uljepšavanja, Crikvenica pruža brojne mogućnosti za opuštanje i brigu o sebi kao prioritet. Dopustite Crikvenici da se pobrine za vas i priuštite si prijeko potrebne opuštajuće trenutke bez djece na obiteljskom odmoru ili antistres terapiju na jednodnevnom bijegu iz grada.

A osim sunca i mora, Crikvenica nudi i bogatu kulturnu ponudu. Grad datira iz rimskog doba i dom je nekoliko povijesnih znamenitosti i spomenika. A bilo da ste na jednodnevnom izletu ili duljem odmoru, nemojte zaobići Gradski muzej Crikvenice, koji donosi povijest grada kroz zanimljive postave i interaktivne izložbe. Od nezaobilaznih mjesta tu je i Akvarij Crikvenica, u kojem se nalaze razne vrste morskog života iz Jadrana, ali i tropskih mora, i koji pruža edukativno iskustvo za djecu i odrasle. Akvarij ima 30 bazena koji omogućuju velikim i malim posjetiteljima da se izbliza i osobno upoznaju s fascinantnim morskim stvorenjima.

Ukratko, Crikvenica je lako dostupno turističko odredište, što ju čini idealnom, kako za jednodnevni izlet, tako i za dulji obiteljski odmor. Obiluje raznovrsnim sadržajima za svakoga i ne zahtijeva puno planiranja – samo zove na opuštanje. Jedina stvar koju trebate unaprijed isplanirati jest smještaj, a najbolji potražite upravo na stranicama agencije Molo Longo.

 

 

 

MOLO LONGO

Pročitajte još i ovo

Putovanje vlakom

Putovanje vlakom ponekad se čini kao nepotrebno duga gnjavaža, no ono nudi jedinstvene prednosti koje ga čine podjednako privlačnim,...

Pročitaj

PARKOVI PRIRODE HRVATSKE

Hrvatska je poznata po svojoj izuzetnoj prirodnoj ljepoti, a uz nacionalne parkove, o kojima smo nedavno pisali, parkovi prirode...

Pročitaj

KUĆNI LJUBIMCI NA PUTOVANJU

Godišnji odmor s kućnim ljubimcem zahtijeva pažljivo planiranje i pripremu kako bi se osiguralo glatko i ugodno putovanje za...

Pročitaj