5 savjeta za produženje sezone

Datum 24. rujna 2021.
Podijeli

Dolaskom rujna i jeseni, broj turista znatno se smanjuje. Izazov s kojim se većina iznajmljivača susreće jest kako produžiti turističku sezonu te kako privući veći broj gostiju čak i nakon završetka ljeta. Za vas smo pripremili nekoliko savjeta kako bismo vam olakšali s popunjavanjem kapaciteta.

 

1 – ODREDITE TKO SU VAŠI IDEALNI GOSTI IZVAN SEZONE

Prije svega, najbitnije je odrediti tko su gosti koje želite privući izvan sezone. Proučite tko su bili gosti koji su proteklih godina rezervirali vaš smještaj u ovo vrijeme. Jesu li to parovi ili obitelji s djecom? Jesu li domaći ili strani gosti? Radi li se o individualnim gostima koji su došli sami? Sve to može vam biti bitno kako biste odredili koje to točno sadržaje morate i možete ponuditi izvan sezone.

 

2 – PONUDITE POVOLJNIJE CIJENE

Jedan od ključnih razloga zašto turisti odlaze na odmor izvan sezone su, dakako, povoljnije cijene smještaja. Da dobijete uvid u prosječnu cijenu smještaja u vašem području, prvo provjerite ponude koje nudi vaša konkurencija sa sličnom vrstom smještaja. Ponuditi povoljnije cijene ne znači nužno da ih morate sniziti. Osim sniženja cijena, postoje i puno efikasniji načini da privučete goste. S obzirom na to da izvan sezone turisti zbog obaveza često dolaze samo vikendom, možete im, na primjer, ponuditi besplatno noćenje pod uvjetom da rezerviraju više od 3 dana smještaja.

 

3 – PONUDITE NOVE SADRŽAJE

Turisti koji dolaze nakon završetka ljeta obično traže drugačije sadržaje. Potrudite se oko izrade popisa preporuka za goste. Predložite im lokalne restorane u blizini ili zanimljive manifestacije koje se odvijaju u vašem mjestu poput festivala, sajmova i koncerata. Istražite možete li im u suradnji s turističkom zajednicom ili organizatorima manifestacija ponuditi i popuste na neke od sadržaja koji se nude.

 

4 – PRILAGODITE SE NOVIM VRSTAMA TURIZMA

Mnogi turisti koji na odmor idu izvan sezone žele se odmoriti od užurbanog, gradskog načina života. Stoga često na odmor idu planinariti ili biciklirati. Većina turista već dolazi s vlastitim biciklima, a ono što im vi možete ponuditi jest mjesto gdje te bicikle mogu sigurno spremiti. Također, s obzirom na procvat zdravstvenog turizma u posljednjih nekoliko godina, dobro je istražiti postoji li u blizini vašeg smještaja mjesto na koje turisti dolaze kako bi obavili određene medicinske zahvate.

 

5 – ZAMOLITE ZA PREPORUKE

Svi znaju da je za iznajmljivača najbolja reklama preporuka od samih gostiju. Pokušajte se javiti prošlim gostima, pogotovo onima koji su vas posjetili izvan sezone, te ih zamolite da na vašoj web stranici ostave dobru recenziju. Također ih možete zamoliti da vas preporuče nekim od svojih prijatelja i poznanika, a vi im zauzvrat možete ponuditi popust na smještaj ili besplatno noćenje idući put kad vas posjete.

MOLO LONGO

Pročitajte još i ovo

ISTRA ZA VEGETARIJANCE

Osim po svojoj prekrasnoj obali i bogatoj povijesti, Istra je poznata i po svojoj raznolikoj kulinarskoj tradiciji. I iako...

Pročitaj

NACIONALNI PARKOVI HRVATSKE

Iako poprilično male površine, Hrvatska se može pohvaliti s čak osam nacionalnih parkova, svaki sa svojim jedinstvenim šarmom i...

Pročitaj

KRUHA I KONCERATA – LJETO U ARENI

Ovoljetni „lineup“ u pulskoj Areni raznolika je i uzbudljiva glazbena mješavina različitih žanrova i generacija. Od pop-senzacija kao što...

Pročitaj