5 najboljih zabavnih parkova u Hrvatskoj

Datum 28. rujna 2021.
Podijeli

U posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj se otvorio velik broj zabavnih parkova. Iako su naši zabavni parkovi dosta dobro posjećeni, mnogi turisti još uvijek nisu svjesni toga kakvu to točno vrstu zabave ovakvi parkovi nude. Za vas smo stoga izdvojili njih pet, i to onih pet za koje smatramo da će vam se sigurno svidjeti.

 

Aquacolors Poreč

Najveći vodeni park u Hrvatskoj nalazi se u blizini Poreča. Ovaj park u svojoj ponudi ima niz atrakcija namijenjenih cijeloj obitelji, od raznih vodenih tobogana i bazena, preko zabavnih sadržaja za djecu pa sve do zone za opuštanje. O kvaliteti sadržaja i usluge parka Aquacolors govori i prestižna svjetska nagrada SCP Distributors LLC za najbolji europski projekt ove vrste 2019. godine. Aquacolors je otvoren od svibnja do kraja rujna, a ulaznice su individualne i grupne.

 

Amazinga

Prvi hrvatski trampolin park otvoren je na dvije lokacije u Zagrebu. Prva od dvije lokacije nalazi se kod Zagrebačkog velesajma, a druga, nazvana Amazinga West, smještena je na Jankomiru, u sklopu trgovačkog centra Family Mall. Osim zabave na trampolinima, Amazinga je opremljena VR parkom, prostorima za djecu te igrom laser tag smještenom u ambijentu svemirskoga broda. Nakon što se umorite, okrijepiti se možete i u Amazinginom kafiću i restoranu. Osim višesatnih i dnevnih ulaznica, Amazinga nudi i godišnje članstvo.

 

Dinopark Funtana

Udaljen samo pet minuta vožnje od Poreča, Dinopark Funtana otvoren je od 2012. godine. Sa svojih 80 eksponata dinosaura, parkom sa zabavnim vožnjama, restoranima, dječjim zoološkim vrtom te dnevnim predstavama, ovaj park nudi zabavu za cijelu obitelj. Cijene ulaznica kreću se od 140 do 180 kuna, uz velike popuste na obiteljske ulaznice. Dinopark također nudi besplatan ulaz za svu djecu do 14 godina tijekom cijelog njihovog rođendanskog mjeseca. Park je obično otvoren od kraja travnja do početka listopada. Ako vaša obitelj odsjedne u jednoj od naših vila u Istri, ovaj park odličan je izbor.

 

Fun Park Mirnovec Biograd

Prvi i jedini hrvatski tematski zabavni park smješten je u Biogradu na Moru, na samo 30 km udaljenosti od zadarske zračne luke. Kroz svoje tri tematske cjeline (Svemir, Gusarski grad i Divlji zapad), Fun Park Mirnovec pravi je dragulj među hrvatskim zabavnim parkovima. Park je otvoren od kraja svibnja do kraja listopada.

 

Aquapark Istralandia

Za kraj, vraćamo se natrag u Istru, u blizinu Novigrada, gdje je smješten zadnji zabavni park koji smo izdvojili za vas. Aquapark Istralandia vjerojatno je jedan od naših najpoznatijih zabavnih parkova. Istralandia u svojoj ponudi ima razne vodene tobogane za djecu i cijelu obitelj, ali i za ljubitelje adrenalina. Ovaj drugi najbolji vodeni park u Europi otvoren je u razdoblju između lipnja i rujna, a osim vodenih tobogana, nudi i ostale sadržaje poput dječjih igraonica te dućana sa suvenirima.

MOLO LONGO

Pročitajte još i ovo

ISTRA ZA VEGETARIJANCE

Osim po svojoj prekrasnoj obali i bogatoj povijesti, Istra je poznata i po svojoj raznolikoj kulinarskoj tradiciji. I iako...

Pročitaj

NACIONALNI PARKOVI HRVATSKE

Iako poprilično male površine, Hrvatska se može pohvaliti s čak osam nacionalnih parkova, svaki sa svojim jedinstvenim šarmom i...

Pročitaj

KRUHA I KONCERATA – LJETO U ARENI

Ovoljetni „lineup“ u pulskoj Areni raznolika je i uzbudljiva glazbena mješavina različitih žanrova i generacija. Od pop-senzacija kao što...

Pročitaj