Kako dizajnirati savršen apartman u kontinentalnoj Hrvatskoj

Datum 24. rujna 2021.
Podijeli

Zasigurno najposjećeniji dio naše zemlje je Jadranska obala, no hrvatska unutrašnjost također se nastavlja razvijati u turističkom pogledu. Veliki dio iznajmljivača koji svoje apartmane i vile iznajmljuju u kontinentalnoj Hrvatskoj pokušavaju pronaći način kako da nove goste privuku dodatnim sadržajima i događanjima. Međutim, svi će se složiti da je najbitniji dio upravo izgled interijera. Stoga je bitno da je dizajn prostora koji iznajmljujete zanimljiv, a mi smo vam pripremili nekoliko savjeta kako raznim dizajnerskim rješenjima privući nove goste.

 

Jednostavnost je ključna!

Dosadašnja iskustva pokazala su da goste obično privuku jednostavniji interijeri s dovoljno slobodnog prostora, umjesto onih zakrčenih nepotrebnim namještajem i neusklađenim elementima. Prostor bi, dakle, trebao biti prozračan, vedar i ugodan.

 

Detalji

Kada govorimo o jednostavnosti, to nužno ne znači da svoj prostor za iznajmljivanje ne možete ispuniti raznoraznim detaljima. Da biste svoj smještaj istaknuli u odnosu na konkurenciju, svoj prostor možete ispuniti zanimljivim arhitektonskim i dizajnerskim rješenjima. Ukrasno bilje, razne knjige, poneki vintage komad namještaja, razigran uzorak na posteljini ili jastučnicama – sve su to samo neke od ideja kako savršeno ukrasiti vaš apartman.

 

Dašak lokalnog i autohtonog

Kad smo kod uzoraka, gosti često jako pozitivno reagiraju kada se na odmoru nađu u prostoru koji odiše lokalnim duhom i motivima. Potrudite se da svoj apartman uredite pazeći na razne detalje specifične za vaše mjesto. Pozitivan ćete dojam ostaviti i ako za svoje goste pripremite pokoje promotivno pakiranje nekog od proizvoda domaćih proizvođača. Na taj ćete način promovirati i potaknuti lokalno gospodarstvo, a gosti će zasigurno biti oduševljeni ovim malim znakom pažnje.

 

Prostor za druženje

Gosti koji posjećuju hrvatsku unutrašnjost obično su zainteresirani za drugačije sadržaje od onih koji se nude na obali. Mnogi na odmor odu zato što žele promijeniti svoju rutinu i povući se u prirodu. Ipak, kada se vrate natrag u smještaj, sigurno će im goditi provesti vrijeme u ugodnom ambijentu prikladnom za druženje s prijateljima. Stoga posebnu pažnju posvetite uređenju upravo dnevne sobe, to jest, bilo kakvog prostora namijenjenog za druženje.

 

Pazite na budžet!

Naposljetku, bitno je da prije uređenja svojeg interijera odredite kojim budžetom raspolažete. Planiranje je u ovom slučaju ključno. Nemojte se zaletjeti i donositi odluke bez da prije toga dobro razmislite o njima. Ako ste neodlučni, probajte se konzultirati sa članovima obitelji ili prijateljima i pitajte ih za mišljenje, ili se obratite nekom stručnjaku. Vjerujte nam da će vam vaši gosti biti zahvalni!

 

Kao primjer prekrasno uređene vile u kontinentalnoj Hrvatskoj, predložili bismo vam Villu the Lake u Ogulinu. Smještena je uz samo jezero Sabljaci, a vlasnici ove vile odlično su uklopili moderne s klasičnim elementima te detaljima od drva. Ako nam ne vjerujete, uvjerite se sami!

MOLO LONGO

Pročitajte još i ovo

ISTRA ZA VEGETARIJANCE

Osim po svojoj prekrasnoj obali i bogatoj povijesti, Istra je poznata i po svojoj raznolikoj kulinarskoj tradiciji. I iako...

Pročitaj

NACIONALNI PARKOVI HRVATSKE

Iako poprilično male površine, Hrvatska se može pohvaliti s čak osam nacionalnih parkova, svaki sa svojim jedinstvenim šarmom i...

Pročitaj

KRUHA I KONCERATA – LJETO U ARENI

Ovoljetni „lineup“ u pulskoj Areni raznolika je i uzbudljiva glazbena mješavina različitih žanrova i generacija. Od pop-senzacija kao što...

Pročitaj